Pindsvinets elegance og en forunderlig pilgrimsfærd

Pindsvinets elegance og en forunderlig Pilgrimsfærd
FORTÆLLING
En fortælling om stille eksistenser, som lever et anonymt og næsten usynligt liv, men samtidig viser sig at være mennesker med store visioner og bemærkelsesværdig evne til nærvær.

Varighed: 1 time 

Pris: 3000 + transport

Jeg fortæller om Renée, der er portner i et fornemt lejligheds kompleks i Paris. Hun er en belæst og intellektuel kvinde, men føler et stærkt behov for at skjule denne side af sig selv for omverdenen. Hun spiller rollen som den uvidende portnerske. Hun har et venskab med den løjerlige Paloma. En 12-årig intelligent pige, der har besluttet sig for at tage sit eget liv på sin 13-års fødselsdag. Paloma føler sig fremmedgjort over for de voksne i sit liv, og hun er bange for at blive ligesom dem, når hun bliver voksen. Sammen bliver disse to kvindelige hovedpersoner utrolig filosofiske, og der beskrives et rørende forhold mellem dem samt en yderst kultiveret japansk herre, som ligeledes bor i opgangen.

Den anden romanperson jeg vil fortælle om er Harold. Da Harold modtager et brev fra sin gamle kollega Quennie Hennessy, hvor der står, at hun er ved at dø af kræft, bestemmer han sig, ganske mod sin sædvanlige natur, at gøre noget. Han skriver et brev og vil putte det i postkassen. Her starter en vandring på 800 km op til det Hospice i Nord England, hvor Quenni er indlagt. En vandring Hvor Harold tager ansvar for sit eget liv, reflekterer over hvilken dårlig far han har været, om konen nogensinde har elsket ham, men vigtigst af alt opdager han, at han har været tilskuer til sit eget liv.

Jeg vil I fortællingen bringe eksistenser fra disse romaner på banen. Eksistenser, der evner at se det store i det små.